Bucate gustoase, gazde primitoare și o atmosfera de sărbătoare. Turiștii care petrec acest sfârșit de săptămâna la Ținutul Neamțului participă la un eveniment culinar condimentat cu muzică și voie bună. În plus, pot urmări demonstrațiile de măiestrie ale meșterilor populari, care readuc în actualitate meșteșuguri străvechi.
În mijlocul naturii, la poalele codrului de lângă mănăstirea Agapia, gazdele din Neamț au întins mesele de sărbătoare și i-au poftit pe oaspeți să guste din bucatele moldovenești. Afumături și brânzeturi, legume din gospodăriile lor, zacuscă, unt și pâine coaptă, dar și berbecuț la proțap, stropit din belșug cu vinul casei.
Gospodarii nemțeni s-au întrecut între ei pentru a-i convinge pe turiști.
Cei mici au gustat fructele alese ca odinioară din grădina bunicilor, direct din pom.
După weekendul de vis de la Agapia organizatorii sunt convinși că tot mai mulți turiști vor veni să se bucure de frumusețile ținuturilor nemțene, dar și de gastronomia de excepție a zonei.