Figo, marea trădare pe axa FC Barcelona – Real Madrid: „Acum, 20 de ani mai târziu, cred că a luat decizia bună”

Înaintea „El Clasico”, Rivaldo, fostul Balon de Aur, a vorbit și despre episodul în care Luis Figo s-a transferat de la Barcelona la Madrid, într-o mutare șoc. În 2000, Lius Figo a făcut obiectul unuia dintre cele mai controversate transferuri, după ce a plecat de la Barcelona pentru a juca la rivala Real Madrid. „Galacticii” au plătit atunci clauza fabuloasă de reziliere a contractului fotbalistului portughez: 56 de milioane de dolari. Figo jucase cinci ani în tricoul echipei catalane. Rivaldo susține că: „Acum 20 de ani, prietenul meu Figo se afla într-un vulcan”. „Trebuie să spun că Luis Figo este un prieten foarte bun al meu. Acum 20 de ani, însă, a fost implicat într-unul dintre cele mai controversate transferuri din toate timpurile, trecând de la Barcelona la Real Madrid. În acel moment cred că nu și-a imaginat că un astfel de transfer chiar ar fi putut fi făcut, însă promisiunea lui Florentino Perez în cazul în care câștiga alegerile era clară – nu s-a oprit până nu a semnat Figo. Agenții au fost implicați și portughezul nu a mai avut vreo alternativă. Câteva luni mai târziu, juca pe Camp Nou în tricoul rivalei mari a Barcelonei, așa că fanii blaugrana erau furioși”, a explicat Rivaldo, ambasadorul Betfair.

Rivaldo: „Fanii mă huiduiau, aruncau cu monede și mă strigau mercenar” „Am jucat în acel meci și pot spune că nu a fost deloc ușor pentru el să facă față. Lucrurile astea fac parte din fotbal, iar eu am trăit ceva similar, la scală mai mică. Deportivo La Coruna nu era interesată de un transfer al meu la Barcelona, pentru că semnasem pe cinci ani cu ei, însă Barcelona a plătit clauza mea de reziliere a contractului, așa că nu puteam da înapoi. A fost un meci din pre-sezon la care deja presa menționa că am semnat cu Barcelona, așa că acel meci împotriva lui PSV a fost dificil pentru mine. Fanii mă huiduiau, aruncau cu (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.