Fotbalul românesc, spre „lumea a treia”! FRF, anunț oficial despre ce le așteaptă pe echipele din Liga 1: Adio, Europa League!

Fotbalul românesc este într-o criză parcă fără sfârșit, iar rezultatele se văd în clasamentul coeficienților UEFA. FRF a făcut anunțul oficial despre sezonul viitor al cupelor europene, acolo unde echipele din Liga 1 nu vor mai avea acces în Europa League, ci în nou-înființata Conference League. CFR Cluj este singura echipă din Liga 1 care reușește să țină steagul sus în Europa. Dan Petrescu și compania s-au calificat pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League. Pe de altă parte, FCSB a ratat pentru al treilea an consecutiv calificarea în grupele cupelor europene, iar echipa patronată de Gigi Becali este în cădere liberă în ceea ce privește coeficientul european. Fotbalul românesc, spre „lumea a treia”! FRF, anunț oficial despre ce le așteaptă pe echipele din Liga 1 în Europa Ce urmează în acest context pentru echipele românești? UEFA a anunțat intrarea „în scenă” a celei de-a treia competiții, UEFA Europa Conference League (UECL). Astfel, Europa League, cea de care se legau cât de cât speranțele românilor pentru fotbalul de mare peformanță, dar și pentru sumele uriașe de bani din partea UEFA, a devenit un vis interzis al echipelor românești. Cel puțin până în 2024, atunci când coefiecientul Ligii 1 s-ar putea îmbunătăți. În sezoanele 2021-2024 Liga 1 va trimite campioana în preliminariile Champions League (în primul tur) și 3 formații ocupantele locurilor 2 și 3, precum și câștigătoarea Cupei României în Conference League (în al doilea tur). Iată mai jos comunicatul FRF: „Structura sezonului 2021-2022 al competițiilor europene Odată cu adoptarea deciziilor Comitetului Executiv al UEFA din 24 septembrie 2020, au fost finalizate și structura, formatul, calendarul și conceptul comercial ale celor trei cupe europene, ciclul 2021-2024. În timp ce UEFA Champions League (UCL) a rămas neschimbată, modificări majore au fost aduse (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.