Patronii localurilor, dar și furnizorii de produse au pierderi pe toată linia. Unii au rămas neplătiți, alții stau cu marfa pe stoc, fără comenzi. Și cum pagubele trebuie limitate, mii de angajați riscă să fie concediați, avertizează reprezentații sectorului.
Stelian Iuruc este antreprenor și are o patiserie în centrul Bucureștiului. Cei mai importanți clienți ai săi erau restaurantele din zonă, pe care le aproviziona cu plăcinte, brioșe și alte produse pentru desert.
După ce localurile s-au închis săptămâna trecută, vânzările i-au scăzut la jumătate. Acum, mai vinde doar la geam.
Și marii producători din industria alimentară au rămas cu marfa pe stoc și calculează pierderi.
Potrivit sindicatelor din industria alimentară, 7-8.000 de locuri de muncă vor fi periclitate.
Restaurantele și localurile au fost închise în București și în mai multe județe unde rata infectărilor a trecut de 1,5 la mia de locuitori. Temperaturile tot mai scăzute îi țin pe clienți departe și de terase.