Critic National
critic national stiri 24/7

Informare de presă – Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a României continuă iniţiativa lansată anul trecut, dedicată dezvoltării dialogului cu cetăţenii şi cu societatea civilă, în vederea propunerii unor teme care ar putea fi incluse în Programul de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2021. Astfel, toţi cei interesaţi pot transmite pe adresa de e-mail [email protected] subiectele de interes pe care le consideră relevante pentru activitatea instituţiei noastre privind buna gestionare a resurselor publice în interesul cetăţeanului.

Prin acest mijloc de comunicare, Curtea de Conturi a României reconfirmă angajamentul asumat privind consolidarea responsabilităţii, a transparenţei instituţionale în relaţia cu cetăţenii, precum şi a integrităţii entităţilor guvernamentale şi din sectorul public, principii asumate prin intermediul standardelor ISSAI 12 şi ISSAI 20 emise de către Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI).

Propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail menţionată până la data de 30 octombrie 2020. Acestea vor fi analizate de către structurile de specialitate care vor reţine aspectele din sfera de competenţă a Curţii de Conturi a României.

Informaţii suplimentare

Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI) este o organizaţie autonomă, independentă, apolitică şi neguvernamentală, fondată în 1953. Unul dintre obiectivele strategice ale acestui cadru de cooperare profesională la nivel internaţional este dezvoltarea de standarde profesionale unitare (Standarde de Audit, Norme Metodologice, Ghiduri, Manuale, etc.) în domeniul controlului şi auditului finanţelor publice, prin intermediul cărora să se asigure o uniformitate şi o armonizare a modului în care se desfăşoară această activitate pe întregul mapamond.

În calitatea sa de membră a INTOSAI şi EUROSAI, Curtea de Conturi a României este parte integrantă a sistemului prezentat, iar documentele elaborate şi aprobate în cadrul acestor înalte foruri profesionale internaţionale devin în mod evident aplicabile şi la nivel naţional. Astfel, Curtea de Conturi a României a fost şi este preocupată atât de revizuirea şi actualizarea normelor, standardelor, regulamentelor, ghidurilor şi manualelor existente, cât şi de elaborarea de noi metodologii de control şi audit în conformitate cu cele mai recente dezvoltări pe plan internaţional în acest domeniu.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi