Critic National
critic national stiri 24/7

O nouă pistă pentru descoperirea rămășițelor pământești ale lui Iuliu Maniu. Un arheolog clujean vrea să reia căutările

Un arheolog clujean vrea să reia căutările rămășițelor pământești ale lui Iuliu Maniu, după ce a obținut informații noi cu privire la posibilul loc în care s-ar afla acestea.

Un arheolog clujean vrea să reia căutările rămășițelor pământești ale lui Iuliu Maniu, după ce a obținut informații noi cu privire la posibilul loc în care s-ar afla acestea.

Campaniile de căutare desfășurate în anii trecuți nu au adus rezultate, iar potrivit arheologului, aceasta ar fi o șansă unică, pentru că, cel mai probabil, ultima.

Gheorghe Petrov, arheolog la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, reia căutările rămășițelor lui Iuliu Maniu.

Gheorghe Petrov a fost primul care, după 1989, a demarat o acțiune de căutare a rămășițelor pământești ale lui Iuliu Maniu.

Osemintele sale nu au fost găsite în Cimitirul săracilor din Sighet, dar, în 2007, la un an de la prima cercetare arheologică, Gheorghe Petrov organizat o a doua, de data aceasta pe malul râului Mara. Fără rezultat, însă.

Totuși, arheologul crede că mai există o ultimă pistă care poate duce la descoperirea osemintelor lui Iuliu Maniu. Avea 74 de ani când autoritățile comuniste l-au condamnat la temniță grea pe viață. Unul dintre creatorii României Mari fusese acuzat, printre altele, de înaltă trădare.

Iuliu Maniu a murit în 5 februarie 1953 în închisoarea de la Sighet, iar în testament a specificat că își dorește să fie înmormântat la Bădăcin, localitatea unde s-a născut.

La aproape trei sferturi de veac de la moarte, această ultimă dorință nu i-a fost îndeplinită, deoarece rămășițele nu i-au fost găsite.

 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi