Pierde Norvegia organizarea Euro 2020? Autoritățile norvegiene au impus o regulă „imposibilă”, care creează mari controverse!

Cu o lună și câteva zile înaintea startului la Euro 2020 handbal feminin, Norvegia nu are certitudinea că poate organiza turneul final. Danemarca este gata să preia în totalitate competiția. Euro 2020 la handbal feminin este programat să se desfășoare în perioada 3-20 decembrie în Norvegia și Danemarca. Naționala României face parte din Grupa D, care se va desfășura la Trondheim. Adversarele sunt Norvegia, Germania și Polonia. Norvegia poate pierde organizarea Euro 2020 dacă nu schimbă „regula strictă” Norvegia are protocoale sanitare stricte, care ar putea duce la eliminarea oricărei formații. Concret, dacă apare un singur caz pozitiv la testele pentru Covid-19, toată echipa sportivei infectate este exclusă din competiție, plus adversara pe care a întâlnit-o cel mai recent. Plecând de la această regulă strictă, Norvegia riscă să piardă organizarea turneului final dacă Federația Europeană de Handbal (EHF) pune piciorul în prag, susține tv2.no. În Danemarca, acest protocol sanitar nu este chiar atât de strict. Sportivul infectat trebuie izolat, iar echipa va fi testată. „Atâta timp cât autoritățile norvegiene de sănătate își mențin cerințele stricte, Norvegia nu poate fi organizatorul”, a susținut Bent Nyegaard, expert în handbal al postului TV 2 Danemarca. Președintele Federației Norvegiene de handbal, Kare Geir Lio, a susținut, cu 37 de zile înainte de începerea campionatului, că forul pe care îl coordonează încearcă să convingă autoritățile norvegiene pentru a aborda modelul danez. De ce este complicată regula specială impusă de norvegieni? „Dacă un jucător se infectează, înseamnă că întreaga echipă trebuie să plece și tulbură întreg campionatul într-un mod rău, din punct de vedere sportiv”, a răspuns Lio. Bent Nyegaard consideră că întregul eveniment trebuie transferat în Danemarca dacă Federația Norvegiană de Handbal nu reușește (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top