Proprietarii locuințelor care nu sunt racordate la rețeaua de gaze vor plăti doar instalația internă. Dar companiile de utilități vor să-și recupereze investiția

De azi, proprietarii locuințelor care nu sunt racordate la rețeaua de gaze naturale pot depune cerere de branşare și vor plăti doar instalația internă, de la contor în casă. Peste jumătate din gospodăriile din România sunt în această situație. Măsura îi va scăpa de grija buteliei și a lemnelor de foc, dar ne va afecta pe noi toți, consumatorii. Reprezentanții companiilor de utilități spun că este sigură creșterea prețului de distribuție a gazelor.

Cheltuielile cu montarea țevilor de gaze până la limita de proprietate, unde va fi pus contorul, vor fi suportate de companiile de distribuție. Dar cele cu instalația din incintă le vor reveni proprietarilor.

Din momentul obținerii autorizației de construcție, racordarea va trebui făcută în cel mult trei luni.

Autoritățile vor astfel să încurajeze consumul de gaze.

Dar companiile de utilități vor să-și recupereze investiția și o vor face, cel mai probabil, prin mărirea tarifelor de distribuție pentru toți clienții.

Multe localități nu pot beneficia însă de această facilitate pentru că nu sunt racordate nici măcar la conductele magistrale de gaze.

Sătenii din comuna buzoiana Mărăcineni așteaptă de zeci de ani să scape de povara încălzirii cu lemne. Anul acesta, în comună vor ajunge, în sfârșit, gazele naturale.

Mai puțin de jumătate dintre gospodării sunt racordate acum la rețeaua de gaze. Asta în condițiile în care România este unul dintre cei mai mari producători de gaze naturale din Uniunea Europeană.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top