Rămâne în suspans situația voturilor din două sectoare din Capitală. Surse: Pentru sectorul 1 s-ar fi respins cererea de renumărare

S-a reclamat fraudă electorală în sectoarele 1 și 5. Biroul electoral de la sectorul 1 ar fi respins cererea de renumărare a voturilor, iar la sectorul 5 ar fi fost admisă, potrivit unor surse.

S-a reclamat fraudă electorală în sectoarele 1 și 5. Biroul electoral de la sectorul 1 ar fi respins cererea de renumărare a voturilor, iar la sectorul 5 ar fi fost admisă, potrivit unor surse.

Aproape 98% din buletine o dau câștigătoare pentru Primăria sectorului 1 pe Clotilde Armand, la o diferență de o mie de voturi față de fostul primar, potrivit rezultatelor parțiale.

Candidata USR a câștigat 40,95% din voturi, iar Daniel Tudorache 38,82%.

Scandalul a început luni, atunci când un membru PSD a fost surprins cu procese verbale din secțiile de votare. Pentru că au fost suspiciuni de fraudă, a fost deschis un dosar penal.

Candidatul PSD Daniel Tudorache susține și el că voturile i-au fost furate. A cerut renumărarea. Zeci de persoane au venit să-l susțină în fața Biroului electoral de sector, unde s-a depus solicitarea.

Până miercuri seară, Biroul electoral central și cel al sectorului 1 nu au transmis ce decizie au luat.

Potrivit surselor noastre însă, Biroul electoral de sector ar fi respins cererea de renumărare a voturilor. În schimb, în sectorul 5, unde există o situație asemănătoare, Biroul electoral ar fi decis ca voturile să fie numărate din nou – și pentru primărie, și pentru Consiliul local. Asta după ce candidatul PNL-USR-PLUS, Cristian Băcanu, care s-a clasat pe locul 3, cu 25,24 % din voturi, a reclamat o fraudă pusă la cale de cel ieșit câștigător cu peste 28.08%, Cristian Popescu Piedone.

Decizia finală vine de la Biroul electoral municipal și cel central.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.