Critic National

Stiri si informatii de ultima ora

România: Supraviețuire și victorie

Boliți acasă. Boliți ieftin și cât vă țin puterile. Boliți cu paracetamol, aspirine și antigripale. Cu ventuze și prișnițe cu Carmol. Nu mai are vreme nimeni de prietenoasele viroze, de simpaticele gripe, de strănuturile, tusea măgărească și icnetele care făceau pe vremuri deliciul melomanilor și teatromanilor. Oricum sălile de spectacol sunt închise așa că risipiți tusea asta pluvial-tomnatică aiurea.

Oricum nu mai raportează nimeni pleureziile și, dacă vă uitați în statistici, s-ar zice că moartea și-a investit toți banii, energia și speranțele în noul coronavirus. Statisticile arată zero la infecții nosocomiale și alte boli virale în cazul bolnavilor de COVID, cei mai vulnerabili la acestea și la mizeria din sistemul medical. Președintele Iohannis spune, în felul lui enigmatic, că i se pare cel puțin ciudat, „în condițiile în care s-au luat măsuri de îmbunătățire, dar de la ce am avut la zero e cale lungă și voi cere o explicație pentru asta.” (În mod straniu, conferința de presă este editată și fragmentată online tocmai la acest subiect, pe pagina președinției)

Tușiți în batiste, nu în spitale. Stați acasă cu virusurile voastre neevoluate pentru că secțiile dedicate pleureziilor, gripelor și pneumoniilor banale (da, există și de-astea) sunt acum confiscate de frica apocaliptică de noul coronavirus. Da, noutatea sperie. Fostul prefect al Bucureștiul a fost atât de speriat de virus că l-a evitat mergând la shopping și când l-au căutat să tragă obloanele Capitalei că se virusase mult peste pragul carantinării, prefectul spunea că statisticile oficiale (citate și de președinte, că de acolo a pornit frecușul) nu sunt corecte, că gradul de infecție este mai mic cu aproape un punct față de cel cu care lucrează guvernul. Adevărul e că statisticile înseși par manipulate genetic și, la o adică, se extind și se comprimă cum cere candidatul la fotoliul (…)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.