Tot mai multe oraşe impun obligaţia de purtare a măştilor de protecţie în apropierea şcolilor

Masca este obligatorie în apropierea şcolilor în Bucureşti, dar şi în judeţele Cluj, Dolj, Braşov, Botoşani şi Galaţi. În Capitală, autorităţile locale au anunţat iniţial că masca trebuie purtată la mai puţin de 100 de metri în jurul şcolilor. Astăzi au revenit şi au redus distanţa la numai 50 de metri.

100 de metri în jurul școlilor pentru purtarea obligatorie a măștii li s-a părut prea mult autorităților din București. Așa că în nici 24 de ore au modificat hotărârea inițială.

Și în județul Cluj, părinții trebuie să poarte masca atunci când își iau copiii de la școală sau grădiniță. Noua regulă se aplică pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ.

Și în județul Dolj s-a luat aceeași decizie.

Nici in Botoşani, părinţii care vin să își ia copiii de la școală nu respectă toţi deciziile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgență. Ei riscă amenzi cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Și în Brașov a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție în apropierea școlilor și a grădinițelor. Iar în Buzău, măsura se va aplica de mâine.

Județul Galați a fost primul care a impus această măsură, care este în vigoare deja de luni.

Iar în orașul Dej, din județul Cluj, autoritățile au mers chiar mai departe: au impus obligativitatea măștii în toate spațiile publice deschise.

Polițiștii vor verifica dacă sunt respectate măsurile, inclusiv îmbrăcați civil.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top