Comunicat de presă – Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova

Lansarea hărţii interactive „România sprijină Republica Moldova” şi a platformei www.10ani.ro

Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (D.R.R.M.), instituţie fondată la 17.02.2020, are drept misiune elaborarea de strategii, politici, acţiuni, proiecte pentru promovarea şi consolidarea comunităţii de limbă, cultură, religie, spiritualitate şi istorie, care stă la baza relaţiei României cu Republica Moldova. În acest sens, D.R.R.M. a acordat, în anul 2020, finanţare nerambursabilă în scopul realizării de proiecte, programe şi acţiuni de către instituţii media, educaţionale, eclesizastice, culturale.

Urmare angajamentului asumat, D.R.R.M. a lansat, pe site-ul instituţiei www.drrm.gov.ro, harta interactivă „România sprijină Republica Moldova”, care permite vizualizarea sprijinului financiar acordat de România Republicii Moldova, atât la nivel guvernamental, cât şi la nivel descentralizat – în baza acordurilor de înfrăţire între administraţiile publice locale de pe ambele maluri ale Prutului. Harta este elaborată în conformitate cu datele oferite de instituţiile guvernamentale şi administraţiile publice locale din România şi va fi completată pe măsură ce vor parveni date noi.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relaţia cu R. Moldova, Ana Guţu, subliniază importanţa acestui demers: „În virtutea funcţiei de Secretar de stat al D.R.R.M. şi cunoscând realitatea din Republica Moldova, am insistat, încă din prima zi, asupra realizării unui astfel de proiect având ca obiectiv cartografierea tuturor finanţărilor româneşti în R. Moldova. Ştim deja că România a reconfirmat, cu fiecare ocazie, angajamentul său ferm pentru sprijinirea parcursului european ireversibil al Republicii Moldova – declarativ şi prin acţiune concretă. Prin urmare, este esenţial ca eforturile susţinute şi sprijinul financiar din partea statului român să fie cunoscute de către toţi cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului.”

De asemenea, precizăm că D.R.R.M. a acordat finanţare nerambursabilă pentru elaborarea platformei www.10ani.ro, dedicată aniversării a 10 ani de Parteneriat Strategic România – Republica Moldova. Platforma găzduieşte spoturi video care pun în valoare sprijinul financiar al României acordat cetăţenilor R. Moldova pe diferite domenii: educaţie, cultură, sistem sanitar, sănătate, infrastructură etc.

Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova îşi exprimă convingerea că harta interactivă reprezintă o reuşită şi subliniază faptul că este pentru prima dată când asistenţa financiară din partea României către R. Moldova, la nivel central şi local, se regăseşte centralizată pe o hartă interactivă, iar informaţiile pot fi accesate cu uşurinţă.

Informaţii suplimentare la tel: +40 21 233 9687


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.