Comunicat de presă – Direcţia Generala de Poliţie a Municipiului Bucureşti

TÂNĂR BĂNUIT DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ – REŢINUT DE POLIŢIŞTII CAPITALEI

Luni, 2 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, într-un dosar privind săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată, ulterior fiind depistat şi reţinut tânărul bănuit de comiterea faptei.

La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 02.30, poliţişti din cadrul Secţiei 22 au fost sesizaţi de către un tânăr, de 19 ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în zona unui complex comercial din sectorul 6, a fost abordat de doi tineri necunoscuţi, iar unul dintre aceştia, sub ameninţarea cu un obiect tăietor/înţepător, i-a sustras un telefon mobil.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta reclamată a fost săvârşită de un minor, în vârstă de 16 ani.

La data de 2 noiembrie a.c., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie, în urma căruia au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

Ulterior, cu sprijinul agenţilor de siguranţă publică din cadrul Secţiei 21 Poliţie, bănuitul a fost depistat şi condus pentru audieri la sediul secţiei de poliţie.

Prejudiciul creat a fost recuperat şi restituit persoanei în drept.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, cu cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

SERVICIUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.