Comunicat de presă – Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu


Vă informăm că începând de astăzi, 31 octombrie a.c., după ora 19:00 în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu se vor interna primii pacienţi confirmaţi pozitiv în urma testării SARS-CoV-2.

În cadrul spitalului la acest moment s-au organizat circuitele aferente unui număr de 11 locuri, dintre care 5 sunt locuri ATI, iar 6 locuri sunt pentru pacienţii cu forme medii de infecţie. Un număr de 24 de persoane din rândul personalului medico-sanitar va deservi cei 11 pacienţi care se vor interna începând din această seară.

„Aşa cum am spus în repetate rânduri, autorităţile caută în mod permanent soluţii pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, în special a pacienţilor COVID-19 şi a personalului medical. Am continuat săptămâna acesta o serie de discuţii în cadrul cărora, cu sprijinul doamnei Vicepremier, încercăm să găsim mereu cele mai bune şi rapide soluţii pentru a rezolva situaţia dificilă din spitalele sibiene. Astăzi s-a înregistrat un număr record de decese, din nefericire 13 oameni au pierdut lupta pentru viaţă! Majoritatea se luptau cu boli grave şi au devenit extrem de vulnerabili în faţa virusului SARS CoV-2. V-am îndemnat şi vă îndemn în continuare să respectaţi măsurile de prevenţie şi mai presus de orice să vă protejaţi astfel încât să nu vă infectaţi cu acest virus ce poate fi necruţător!” transmite Mircea Creţu, Prefectul judeţului Sibiu.

Astfel în acest moment, la nivelul judeţului Sibiu, ajungem la un număr total de 371 de locuri pentru pacienţii COVID-19 dintre care 19 ATI pentru adulţi şi 6 ATI pentru copii.

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu: 155 de locuri din care 12 ATI
– Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: 50 de locuri
– Spitalul General Căi Ferate Sibiu: 27 de locuri
– Spitalul Municipal Mediaş: 20 de locuri dintre 2 ATI
– Spitalul Orăşenesc Cisnădie: 42 de locuri
– Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu: 11 locuri dintre care 5 ATI
– Spitalul de Pediatrie Sibiu: 66 dintre care 6 ATI (menţionăm că 3 paturi ATI dintre cele 6, sunt pentru sugari)

Andreea Ştefan
Purtător de cuvânt Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.