Comunicat de presă – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui

Vaslui/Percheziţii domiciliare la două persoane, precum şi la locaţiile folosite de acestea aflate în cadrul unor instituţii publice din municipiul Bârlad.

La data de 29.10.2020, poliţiştii anticorupţie din cadrul Serviciului judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au pus în executare un număr de 4 mandate de percheziţie domiciliară la domiciliul a două persoane, precum şi la locaţiile folosite de acestea aflate în cadrul unor instituţii publice din municipiul Bârlad.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul judeţean Anticorupţie Vaslui la data de 06.12.2019.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 2 inculpaţi, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgenţă pentru comiterea a 3 infracţiuni de trafic de influenţă şi 5 infracţiuni de înşelăciune şi un angajat al Serviciului judeţean de Ambulanţă Vaslui pentru comiterea a 4 infracţiuni de trafic de influenţă şi 4 infracţiuni de înşelăciune.

În fapt, persoanele mai sus menţionate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 şi 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgenţă Bârlad, Serviciul judeţean de Ambulanţă Vaslui sau la unităţi de învăţământ în calitate de cadre medicale.

În cauză, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpaţilor pe o perioadă de 24 de ore.

Iar la data de 31 octombrie 2020, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea inculpatului în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.