Mobila din inox, cea mai potrivită într-o bucătărie profesională!

O bună organizare și echipamentele gastronomice fiabile adecvate sunt primii pași către un business HoReCa de succes.

De ce să comanzi mobilier din oțel inoxidabil?

Într-o bucătărie profesională viteza de lucru este esențială, iar multe vase sunt manipulate la temperaturi periculos de mari. De aceea este atât de important să se asigure o securitate maximă acelora ce lucrează acolo.

Echipamentele, dar și mobilierul pe care le folosești și tu în propria unitate gastronomică trebuie să îndeplinească standarde stricte de igienă.

În zilele noastre, un mobilier inox de calitate superioară este esențial pentru dotarea oricărui spațiu culinar care se respectă.

Oțelul inoxidabil este un aliaj (fier, carbon și crom) ce a fost adoptat pe scară largă de către profesioniștii HoReCa, deoarece s-a dovedit a fi surprinzător de rezistent la coroziune în mediul extrem de provocator existent în orice bucătărie de unitate de catering. Mobilierul realizat din acest material este nu numai solid și durabil, ci și relativ ușor, ceea ce permite a se asigura cele mai bune condiții de confort și siguranță la locul de muncă pentru personalul angajat.

Inoxul este un material ideal și pentru că nu îl pot pătrunde diferitele substanțe ce sunt prezente în spațiul unde se pregătește mâncarea. Plus că este și foarte ușor de curățat.

Avantajele de bază ale mobilierului din oțel inoxidabil:

● rezistența la coroziune;

● rezistența la impact mecanic și termic;

● construcție ușoară;

● acces ușor la elementele de construcție;

● design plăcut;

● igienizare simplă.

a) Rezistența la coroziune

Toată lumea știe cât de multă umiditate se găsește într-o bucătărie de restaurant și ce influență devastatoare poate avea aceasta.

Ea poate determina o accelerată coroziune a mobilierului și a elementelor structurale ale dispozitivelor gastronomice, realizate din alte materii prime, decât oțelul inoxidabil.

Astfel, dacă un patron decide să reducă radical investițiile prin dotarea bucătăriei profesionale cu mobilier din PAL (spre exemplu), mai rapid decât și-ar putea imagina, lemnul o să se umfle din cauza umidității. Să nu mai amintim de atacurile concertate ale unor divizii numeroase de microorganisme. O astfel de investiție în mobilier obișnuit de bucătărie este o greșeală capitală, deoarece va fi distrus într-un timp scurt și, în plus, se poate lăsa și cu amenzi usturătoare din partea organelor de control sanitar.

b) Rezistența la impact mecanic și termic

Atunci când se dotează bucătăria restaurantului cu mobilier din oțel inoxidabil nu există riscul de crăpare sau ciobire a oțelului, precum se mai întâmplă în cazul blaturilor din piatră.

Rezistența la temperaturi ridicate, dar și la cele scăzute, la tot felul de șocuri termice, este de asemenea proverbială. Utilizarea mobilierului din oțel inoxidabil elimină acest pericol iminent în cazul mobilierului realizat din alte materiale.

c) Montaj ușor

În comparație cu mobilierul HoReCa realizat din alte materiale, dotările din oțel inoxidabil sunt mult mai ușor de asamblat. Dacă este necesar, piesele garniturii pentru bucătăria profesională se pot rearanja rapid și fără efort în incinta respectivă.

Plus că aceste dotări din inox pot să fie montate inclusiv în medii acide, agresive. Mobilierul de acest tip este perfect neted și nu reacționează cu factorii agresori și poate fi ușor curățat rapid de orice substanță de natură alimentară.

Citește și: TC Romania, un colaborator pe care te poți baza

d) Acces ușor la elementele de construcție

Mobilierul din oțel inoxidabil se distinge printr-un design simplu, total aparte de dotările din lemn. Poate fi ușor demontat, iar piesele componente dezinfectate, curățate și spălate temeinic. Sunt 100% reciclabile și pot fi dotări sigure în locația HoReCa unde sunt amplasate mulți ani, menținându-se într-o formă excelentă.

d) Design unic

Mobilierul din oțel inoxidabil are un design foarte modern. Oțelul inoxidabil arată bine, mai ales în culorile clasice ale aranjamentului, pe fundalul nuanțelor albe și pastelate. Cel puțin așa spun aceia care se pricep. Ideea este că folosindu-l se creează o imagine profesională a bucătăriei restaurantului respectiv. Iar clienții care pot vedea de la distanță ce se petrece acolo, în bucătărie, sunt mulțumiți.

e) Igienizare simplă

Suprafața mobilierului din oțel inoxidabil este netedă, lucioasă, nu are pori și fisuri, precum acela din lemn. Motiv pentru care este ușor de întreținut. Pur și simplu este suficient să fie șters regulat cu o cârpă moale cu apă și un detergent dedicat îngrijirii inoxului.

O propunere de mobilier inox din partea TC Romania Crown Cool

Oferta companiei distribuitoare amintite include o gamă largă de mobilier din oțel inoxidabil. Vei găsi aici diverse tipuri de mese, dulapuri, rafturi și alte echipamente utile de tip HoReCa. Piesele cumpărate de la TC Romania vor fi mai mult ca sigur vedete în restaurantul tău.

Intră pe tcromania.com pentru detalii complete chiar acum!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.