Critic National
Pui la cuptor cu gust memorabil, Critic National

Pui la cuptor cu gust memorabil

Reţetă de pui la cuptor umplut cu ciuperci este cu adevărat o reţetă memorabilă care poate fi preparată ori de câte ori se anunţă musafiri la masă sau atunci când gospodinele doresc să îşi impresioneze membrii familiei cu un preparat special. Pentru a prepara puiul la cuptor umplut cu ciuperci, gospodinele au nevoie de 2-3 ore, dintre care o singură oră efectiv petrecută în bucătărie.

Citește și: 10 idei cum sa organizam masa de craciun

Ingrediente necesare pentru reţeta de pui la cuptor cu ciuperci

Pentru a un delicios pui la cuptor umplut cu ciuperci, gospodinele vor avea nevoie de un pui mare, de peste 2 kilograme, un kilogram de ciuperci, o legătură de mărar şi una de pătrunjel, pesmet 100 de grame, caşcaval 150 de grame, 3 morcovi medii, 2 ardei, 4 cartofi mari, sare, piper, unt, ulei de măsline, boia, rozmarin şi cimbru şi un pahar de vin.

Etapele de preparare a puiului la cuptor umplut cu ciuperci

Pentru a prepara puiul umplut la cuptor cu ciuperci, se începe cu spălarea puiului, curăţarea puiului de piele şi tapetarea cu un şerveţel uscat. După ce puiul s-a uscat bine, se unge la interior şi la exterior cu unt, cu sare şi cu piper şi se lasă la rece, timp în care se prepară umplutură.

Compoziţia de ciuperci pentru pui se prepară destul de simplu. Se curăţa ciupercile, se spală, se scurg de apă, se taie mărunt şi apoi se călesc cu uleiul şi ceapă tocată solzişori până capătă o culoare arămie. Ulterior, se lasă la răcit şi se toacă verdeaţă cu care se amestecă compoziţia, se rade caşcavalul care se adăugă în compoziţie şi se pune pesmetul şi condimentele. Compoziţia se amestecă foarte bine.

Se dă drumul la cuptor la 200 de grade Celsius şi se preîncălzeşte. Se scoate puiul şi se umple cu toată compoziţia preparată din ciuperci şi celelalte ingrediente. Se prinde cu 2-3 scobitori puiul astfel încât să nu iasă compoziţia şi se leagă copanele cu sfoară alimentară.

Se aşează pe tavă puiul cu pieptul în sus, cartofii tăiaţi şi morcovii. Se unge puiul la exterior şi se adaugă puţină apă în tavă. Se bagă la cuptor la 180 de grade şi se stropeşte cu sosul din tava. În ultimele minute de preparare, se stropeşte puiul cu vin alb, cu puţin unt şi se mai lasa 10 minute la cuptor.

Garniturile perfecte pentru a prepara puiul la cuptor

Pentru a impresiona invitaţii şi membrii familiei cu cel mai bun pui la cuptor umplut, este important să fie alese şi cele mai bune garnituri. Pentru că puiul este umplut şi legumele din tava se pot servi la masă, gospodinele mai pot opta pentru o garnitură simplă din orez sau  pentru o salată de sezon, de crudităţi sau pentru o salată de murături. De asemenea, puiul la cuptor mai poate fi servit şi cu garnitură de legume mexicane sau cu sos tzatziki.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi