Easy Credit: Păreri despre creditul cu garanție imobiliară și despre metoda de obținere?

Tinerii interesați de achiziționarea unui imobil, care au nevoie de ajutor financiar în acest sens au posibilitatea de a contracta un credit cu garanție imobiliară, pe care să îl folosească atent. Este vorba despre un produs pe care băncile îl pun la dispoziția publicului larg, dar care presupune îndeplinirea anumitor criterii de eligibilitate. În funcție de apartamentele sau casele pe care vor să le aibă, consumatorii au posibilitatea de a se orienta către diverse tipuri de credite.

Ce este creditul cu garanție imobiliară?

Așa cum indică și denumirea produsului, creditul cu garanție imobiliară este un produs pe care oamenii îl pot obține atunci când garantează pentru un împrumut cu un apartament ori cu o casă. De exemplu, tinerii care sunt interesați de o clădire nou-construită, dar nu au suficienți bani cash pentru a o cumpăra au posibilitatea de a garanta cu aceasta pentru o sumă importantă de bani obținută de la bancă. Această soluție este avantajoasă atât pentru consumatori, cât și pentru instituțiile financiare.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

În ceea ce privește condițiile de eligibilitate, majoritatea vizează următoarele aspecte:

·           grupa de vârstă în care se încadrează solicitanții;

·           cuantumul veniturilor lunare;

·           încadrarea pe piața muncii și vechimea.

Important de menționat este și faptul că fiecare bancă își rezervă dreptul de a impune criterii de eligibilitate diferite, motiv pentru care oamenii trebuie să le citească foarte atent. Astfel își pot da seama unde pot merge pentru a obține un credit cu garanție imobiliară.

Cât timp durează aprobarea unui credit?

În general, perioada de aprobare a unui credit imobiliar este de aproximativ o lună din momentul în care sunt depuse cererile de către consumatori și până când împrumuturile sunt aprobate. Timpul necesar pentru o astfel de operațiune poate fi și mai scurt, în funcție de câte dosare au băncile în lucru, dar și în funcție de statusul financiar al solicitanților.

Cum se calculează valoarea maximă a creditelor?

Cei care își doresc să afle pentru ce sumă ar putea fi eligibili când vine vorba despre un împrumut bancar au posibilitatea de a merge la bancă pentru o simulare în acest sens. Ulterior, în baza interogării bazei de date ANAF, dar și a informațiilor de la Biroul de Credite, românii pot descoperi care este valoarea maximă pe care ar putea să o obțină de la bancă. Este vorba despre un detaliu important, întrucât astfel, oamenii vor avea o imagine mai clară despre imobilele pe care trebuie să le caute.

În cât timp pot rambursate creditele?

Din punct de vedere al perioadei de rambursare, consumatorii trebuie să știe că ea poate fi cuprinsă între 2 luni și cel mult 5 ani. Ei au libertatea de a alege perioada care li se pare a fi cea mai convenabilă, în funcție de ratele pe care vor trebui să le achite lunar, dar și în funcție de numărul de persoane pe care le au în întreținere.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.