Un chec de post foarte reușit și ușor de făcut în casă este checul marmorat.
Mai este cunoscut și sub numele de „chec zebră”, datorită aspectului zebrat din interior.
Chec marmorat de post chec zebra de post
Compoziția maro se alternează cu o compoziție maro și de aceea rezultă un model dungat foarte atractiv.
Chiar dacă este preparat din ingrediente vegetale, checul are o textură pufoasă. Blatul este fraged și aromat.
Checurile se numără printre cele mai simple prăjituri de casă. Trebuie doar să amestecăm ingredientele și să punem compoziția în tavă.
Durata maximă de pregătire este de 10 minute. Trebuie să mai aveți răbdare să se coacă în cuptor.
Dacă nu ar trebui alternate compozițiile albă și neagră, prepararea ar fi mult mai rapidă.
Ingrediente
Ingrediente suplimentare pentru blatul maro
Amestecați toate ingredientele uscate din prima listă într-un bol: făina, amidonul și praful de copt.
Într-un vas separat, omogenizați ingredientele lichide: laptele vegetal, uleiul, apa minerală și esența de vanilie.
Turnați compoziția lichidă în bolul cu ingrediente uscate. Adăugați acum și coaja de portocală.
Amestecați totul cu un tel, până la omogenizare.
Împărțiți compoziția în două vase. Bolul în care veți pune cacaua trebuie să aibă ceva mai puțin aluat.
Bolul cu blatul alb dați-l deoparte. În celălalt, adăugați pudra de cacao, laptele vegetal și romul.
Astfel veți obține o compoziție similară cu cea albă în ceea ce privește consistența.
Ungeți tava de chec cu puțin ulei, inclusiv pe pereți, apoi așezați în ea hârtie de copt.
Pentru a obține aspectul de chec marmorat sau chec zebră, trebuie să puneți compoziția cu lingura.
Puneți întâi o lingură de compoziție albă. În mijlocul ei puneți o lingură de compoziție maro. În centru puneți o lingură de compoziție albă, apoi una maro.
Continuați să alternați cele două compoziții până terminați toată cantitatea.
Compoziția se pune întotdeauna în centrul compoziției de dinainte.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați checul preț de 45 de minute, sau mai mult. Depinde de cuptor.
Dacă scobitoarea iese umedă, mai lăsați-l până se coace bine.
Chec de post cu banane și nuci
Chec de post cu mere rase și stafide
Chec de post cu cafea, fără ulei rapid și gustos
Autoarea rețetei a folosit un lapte vegetal de orez și cocos. Se găsește în supermarketuri.
Puteți folosi de asemenea lapte de soia, lapte de cocos (dar nu din acela gros, la doză metalică), lapte de orez sau lapte de migdale.
Checul poate fi copt într-o tavă rotundă, dacă doriți. Aspectul de zebră va fi la fel de reușit.
Sursă articol: Divă în Bucătărie, Chec zebră de post chec marmorat de post: https://divainbucatarie.ro/2020/03/05/chec-zebra-de-post-chec-marmorat-de-post/
sursa: lataifas.ro