Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu
Chifteluțe din semințe și legume fără carne sau ouă

Chifteluțe din semințe și legume fără carne sau ouă

Publicat: 13 ianuarie 2022

Pe lângă faptul că sunt vegetale, aceste chifteluțe sunt și crude. Adică nu se prăjesc, nici nu se coc, nici nu se fierb.

Se prepară „la rece”.

Chifteluțe din semințe și legume fără carne sau ouă: KamranAydinov

Rețeta a fost creată de nutriționistul Anca Alungulesei. Autoarea este cunoscută și sub numele de „Raw Coco”, datorită preparatelor raw-vegane pe care le inventează.

Ingrediente pentru o porție

O porție înseamnă 4-5 chifteluțe. Dacă doriți o cantitate mai mare, creșteți gramajul ingredientelor, respecând proporțiile indicate.

Mod de preparare

Rețeta începe cu câteva ore înainte de prepararea propriu-zisă a chiftelelor.

De ce? Pentru că semințele trebuiesc hidratate. Mai întâi se spală și se pun într-un bol. Se toarnă apă peste ele, cât să le acopere.

Se lasă la înmuiat cel puțin 2 ore, preferabil de seara până a doua zi.

Înainte de a le include în rețetă, aruncați apa în care au stat și clătiți-le cu apă curată.

Hidratarea este un pas esențial, deoarece ajută procesarea în blender.

Puneți semințele înmuiate în vasul robotului cu lama S sau într-un blender.

Adăugați roșiile deshidratate, țelina, usturoiul, drojdia inactivă și condimentele.

Mixați totul la viteză mare. Trebuie să rezulte o compoziție texturată, dar omogenă.

În pasta obținută se adaugă pătrunjelul și mărarul tocate mărunt.

Din compoziție se modelează bile de mărimea unor chiftele.

Se pot da la final prin semințe de cânepă sau boia de ardei dulce.

Este indicat să le lăsați să stea cel puțin o oră în frigider înainte de a le servi.

Pot fi păstrate la rece până la 2-3 zile.

Chiftelele obținute după rețeta de mai sus sunt deosebit de hrănitoare și sățioase.

Semințele folosite sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi bune.

Legumele vin cu vitamine și antioxidanți.

O porție de chifteluțe au următorii nutrienți:

Chifteluțe din legume crude, nuci și semințe (fără preparare termică)

Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)

Chiftele de conopidă și nuci rețetă fără foc

Sursă articol: Raw Coco, Chifteluțe raw vegan, Kaufland: https://www.kaufland.ro/retete/cauta-o-reteta/reteta.chiftelute-raw-vegan.r_id=Recipe_1907648.html

sursa: lataifas.ro

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.