Fursecurile din ovăz și dovleac făcute după rețeta de mai jos sunt cât se poate de sănătoase, hrănitoare și gustoase.
Autorul le recomandă persoanelor vegane, celor care nu au voie să consume gluten, celor alergici la nuci și celor care au renunțat la zahăr.
Fursecuri din ovaz si dovleac: Didriks
Sunt binevenite și în dieta celor care vor să slăbească, deoarece nu conțin ulei. În plus, nici nu au mulți carbohidrați și calorii.
Se fac doar din 3 ingrediente majore: banane, dovleac și fulgi de ovăz. Restul sunt mirodenii cele care fac diferența în gustul final.
Durează doar 5 minute să încropiți compoziția și încă 20 de minute să se coacă.
Dacă tot este sezonul dovleacului, de ce să nu dați acestei rețete o șansă?
Dovleacul și bananele oferă vitamine, minerale și fibre, iar mirodeniile antioxidanți.
Durată totală de preparare: 25 de minute Nr. de porții: 6 fursecuri mari
Ingrediente
Mod preparare
Aprindeți cuptorul. Preîncăliziți-l la 180 de grade Celsius.
Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea. Sau puteți folosi un mini-tocător sau robot de bucătărie.
Decojiți bananele și puneți-le pe o farfurie întinsă. Începeți de la un capăt și pasați-le cu o furculiță, până la capăt.
Continuați să le pasați până rezultă un piure fin.
Pasați apoi și pulpa de dovleac. Aceasta poate fi fiartă sau coaptă.
Se poate utiliza blenderul pentru o mixare mai rapidă și mai reușită.
Amestecați toate ingredientele într-un bol. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă.
Cu o lingură, luați din pasta rezultată și modelați-o sub forma unui fursec sau biscuite. Îi puteți da o formă rotundă, ovală sau ușor alungită.
Așezați fursecurile în tava cuptorului. Coaceți-le 20 de minute. Sunt gata când au căpătat o nuanță aurie.
Fursecurile cu dovleac pot fi servite calde sau reci, la micul-dejun, ca desert ca gustare între mese.
Dacă vă rămân, păstrați-le într-o caserolă cu capac în frigider. Rezistă câteva zile.
Citește și Fursecuri din ovăz pentru micul-dejun fără zahăr reduc dorința de a mânca
Un fursec obținut după rețeta de mai sus conține:
Fursecuri de post, cu cireșe fără zahăr și făină
Fursecuri fără zahăr, din banane și fulgi de ovăz
Fursecuri de toamnă, cu mere și scorțișoară
Fursecurile făcute cu dovleac copt au un gust mai bogat. Fierberea dovleacului în apă duce la pierderea vitaminelor, dar și a aromei și a culorii.
Dimpotrivă, coacerea în cuptor intensifică dulceața dovleacului datorită efectului de caramelizare a zaharurilor sale naturale.
Este indicat să folosiți banane coapte bine, pentru ca ele să dea rețetei dulceața necesară și să compenseze lipsa zahărului tos.
Bananele dau fursecurilor atât dulceață, cât și frăgezime. Le puteți înlocui cu piure sau sos de mere sau cartofi dulci.
Nu este musai să folosiți toate mirodeniile sugerate în rețetă, mai ales dacă vă lipsesc unele sau nu vă plac.
Se pot adăuga și alte arome, precum lămâie, portocală. În compoziție se pot pune stafide, merișoare, coacăze sau bucăți de ciocolată neagră.
Sursă articol: Nest & Glow, Pumpkin Spice Oatmeal Cookies Recipe: https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/banana-oat-pumpkin-spiced-cookies
sursa: lataifas.ro