Palatul Buckingham intra in sarbatoare. Britanicii sunt invitati sa creeze noi retete de budinca in cinstea Reginei

Inventarea unor noi retete de budinca si plantarea de copaci sunt doar cateva dintre lucrurile pe care britanicii sunt invitati sa le faca pentru Jubileul de Platina al Reginei Elisabeta a II-a, eveniment care va marca cea de-a 70-a aniversare a ei la tron.

Regina de 95 de ani, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, va adauga o noua piatra de hotar atunci cand isi va marca Jubileul de Platina in februarie, guvernul planuind patru zile de sarbatoare in perioada 2-5 iunie.

Palatul Buckingham a spus ca britanicii cu varsta de peste 8 ani au fost incurajati sa aplice la un concurs de panificatie pentru a gasi „reteta perfecta de budinca de platina” dedicata Reginei, in timp ce unii ar putea „planta un copac pentru Jubileu”.

Pentru weekend-ul prelungit al sarbatorilor din iunie, autoritatile pregatesc celebra parada oficiala realizata in cinstea monarhului (Trooping the Colour), o slujba de multumire in Catedrala St. Paul din Londra, dar si o petrecere la Palat.

In noiembrie, ministrul Culturii Oliver Dowden a declarat ca cele patru zile cu evenimente vor fi „o sarbatoare demna de tinut minte”, noteaza Reuters.

Elisabeta a II-a a devenit Regina pe 6 februarie 1952, la moartea tatalui ei, George al VI-lea. In septembrie 2015, ea a depasit timpul petrecut pe tron ᅡᅡde stra-strabunica ei, Regina Victoria, remarcand ca momentul istoric „nu a fost unul la care aspirase vreodata”.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.