Preparatele raw-vegane cum le numesc adepții acestui curent sunt ușor de făcut în casă, hrănitoare și deosebit de sănătoase.
Sunt realizate din ingrediente naturale, nepreparate termic.
Prajitura cruda, din mere si nuci
Chiar dacă oferta pare mică în acest domeniu, există destule rețete atractive pentru cei care vor să încerce. Inclusiv preparate dulci sau deserturi.
În continuare vă prezentăm o rețetă simplă de prăjitură crudă din mere și nuci.
O recomandăm celor care țin post, regim sau cură de slăbire. În Postul Paștelui și alte posturi din an sunt zile în care se mănâncă doar crudități sau preparate fără ulei.
Alimentația naturală este fundamentul sănătății noastre.
Dumnezeu ne-a lăsat spre hrană roadele pământului: fructe, legume, cereale, verdețuri, semințe.
Mâncându-le pe acestea nedenaturate, vom avea parte de binecuvântarea pusă în ele.
Biserica spune că Proorocul Daniel și cei trei tineri prăznuiți pe 17 decembrie, s-au arătat mai frumoși mănânc semințe decât cei hrăniți cu multe desfătări.
Ingrediente
Mod de preparare
Miezul de nucă se dă prin robot și se macină.
Se amestecă apoi cu scorțișoara. Se adaugă mierea de albine și se formează o cocă.
Aceasta se presează în forme mici pătrate sau rotunde.
Curățați merele și gutuia de coajă. Dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.
Amestecați-le și presați compoziția obținută peste primul strat.
Decorați cu miez de nucă. Puteți presăra și scorțișoară pe deasupra.
Se lasă să stea puțin la rece, apoi mici prăjiturele se scot din formă și se servesc.
Este o prăjitură cât se poate de rapidă și naturală. Mai simplu de atât nu se poate.
Gustul de măr, gutuie, nucă și scorțișoară se îmbină perefect. Aroma lor poate trezi amintiri frumoase din copilărie.
Prăjitură crudă, din 3 ingrediente (rețetă video)
Ruladă raw-vegan cu umplutură de mac desert sănătos
Prăjitură de morcov și nuci fără ouă, fără făină, fără zahăr
Tartă cu mere, fără coacere nu conține făină, ouă, lactate sau zahăr (video)
Miezul de nucă poate fi înlocuit în această rețetă cu alte oleaginoase, precum arahide sau alune, migdale, fistic sau semințe (floarea-soarelui, dovleac, susan, cânepă).
În compoziția blatului se poate adăuga pudră de cacao sau roșcove.
În loc de miere se pot folosi curmale înmuiate și făcute pastă.
Puteți folosi doar mere dacă nu aveți gutui.
În compoziția de mere se poate adăuga puțină vanilie, pentru aromă. Ca să nu oxideze repede și să se înnegrească, adăugați suc de lămâie. Va da merelor și un gust mai proaspăt.
Sursă articol: Alimentația Ideală, Prăjitură raw cu mere, gutui și aromă de scorțișoară: http://alimentatiaideala.blogspot.com/2014/01/prajitura-raw-cu-mere-gutui-si-aroma-de.html
sursa: lataifas.ro