REVISTA PRESEI DIN 1 IANUARIE

Autorităţile locale pot cere mai mulţi bani prin PNDL 1. Angelica Fădor: Comunităţile locale au nevoie sa fie sprijinite constant de către Guvern. Autorităţile locale care nu au reuşit să finalizeze obiectivele de investiţii prin programul PNDL (etapa 1) vor putea beneficia, în urma unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului, de prelungirea contractelor cu până la 2 ani şi de suplimentarea sumelor pentru investiţiile demarate. Primarii pot depune solicitările de suplimentare a sumelor în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a OUG, potrivit Adevărul.

 

Către paşapoarte de imunitate şi vaccinare obligatorie? Se vor introduce paşapoartele de imunitate Covid-19? Va fi vaccinarea obligatorie?  Întrebarea planează din primele săptămâni ale pandemiei, însă guvernele occidentale au ocolit-o. Apariţia vaccinurilor aduce din nou această problemă în prim-plan. Rusia a decis să recurgă la un soi de paşapoarte de imunitate pentru cei care s-au vaccinat cu vaccinul Sputnik V. Ce se va întâmpla în UE, in SUA, Marea Britanie, Canada? Din nou, autorităţile se feresc de un răspuns limpede, menţionează Cotidianul.

 

Scandal în Pennsylvania: Bomba care poate arunca în aer alegerile din SUA. Ultimele evenimente demonstrează că în Pennsylvania este o debandadă electorală, în care nimeni nu ştie câţi alegători sunt pe liste şi câţi au votat. (…) Pennsylvania este unul dintre cele şapte state care au trimis liste alternative cu electori în favoarea lui Trump, Congresul fiind cel care va decide care dintre liste este luată oficial în considerare. La acea şedinţă, vicepreşedintele Mike Pence, care este şi preşedintele Senatului, va avea un cuvânt greu de spus, care poate fi decisiv, anunţă Evenimentul Zilei.

 

Premierul Florin Cîţu, promisiune de Anul Nou: „Vom face totul ca economia să se relanseze în 2021”. Premierul României, Florin Cîţu, le promite românilor în mesajul său cu ocazia Anului Nou că împreună cu echipa sa va face totul pentru a relansa economia naţională în 2021. „Nu lăsăm pe nimeni în urmă şi vă rog să aveţi încredere în noi”, scrie în mesajul de Anul Nou al premierului, informează Gândul.

 

Primăria Capitalei, cu un buget de peste 1 miliard de euro, mai are doar trei proiecte de infrastructură rutieră în lucru. În acest moment, toate sunt afectate din cauza faptului că Primăria Capitalei are conturile blocate în baza mai multor titluri de executare, astfel că nu poate plăti constructorii şi, dacă lucrează, aceştia lucrează pe datorie. De exemplu, doar la parcarea de la capătul Şoselei Pantelimon, municipalitatea are datorii de 30 milioane lei, menţionează HotNews.ro.

 

Sectorul 1 din Bucureşti are, începând de joi, un nou parc. Acesta este situat pe Bulevardul Poligrafiei, lângă Piaţa Presei Libere, şi poartă numele Elisabeta Rizea, o eroină a luptei anticomuniste din România. Anunţul privind apariţia noului parc a fost făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Edilul şef a anunţat că în parcul care poartă numele unei eroine a luptei anticomuniste din România va fi amplasat şi un bust, anunţă Jurnalul.ro.

 

Ministrul Justiţiei vrea cât mai repede o conducere nouă la DIICOT. Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a anunţat că la începutul anului 2021 va fi realizată selecţia pentru o nouă conducere a DIICOT, iar numirea acesteia să se realizeze în prima jumătate a anului, arată România Liberă.

 

Fost judecător CCR: Anul 2021 debutează în haos! OUG-ul dat de Guvern este potenţial neconstituţional. Această OUG este potenţial neconstituţională, prin încalcarea referendumului pe justiţie din 2019. Guvernul PNL – „noul CDR” a avut mai bine de un an la dispoziţie pentru a promova o lege în acest sens (şi în oricare sens!), căutând şi formând o majoritate parlamentară, aşa cum s-a întâmplat în alte situaţii – problema este că nu a încercat. A preferat să genereze haos în instanţe, dacă justiţiabilii vor contesta legala compunere a acestor completuri, scrie fostul judecător CCR, menţionează Stiripesurse.ro.

 

Marcel Ciolacu: 2021 se anunţă un an al austerităţii. Vă îndemn să vă ridicaţi şi să vă faceţi auzită vocea din nou! „Au vrut sa subjuge România în 2020. Au vrut să deţină controlul total. Şi pentru asta au fost în stare să meargă până acolo încât să se joace clandestin cu vieţile voastre, pentru că n-au avut alt răspuns pentru a stopa pandemia. Nu i-aţi lăsat. Românii sunt adevăraţii eroi ai acestui an! Voi!!! Voi sunteţi cei care aţi găsit soluţii, atunci când statul v-a lăsat pe cont propriu! Iar apoi le-aţi demonstrat prin vot că sunteţi mai puternici ca ei (…)”, a scris pe facebook, Marcel Ciolacu, precizează Ziare.com.

 

Oferta de energie trimisă de CEZ clienţilor casnici din Oltenia care sunt încă la reglementat. Ce opţiuni au clienţii CEZ CEZ. Vânzare trimite clienţilor casnici rămaşi la reglementat informarea legată de preţul de serviciu universal aplicat pentru ei de la 1 ianuarie şi oferta de piaţă concurenţială pe care clienţii le pot alege dacă rămân la CEZ. Ce trebuie să ştie cei circa 900.000 de clienţi casnici reglementaţi ai CEZ, potrivit Economica.net.

 

ANAF anunţă că anul viitor va finaliza dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, care ar trebui să contribuie la îmbunătăţirea conformării voluntare. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a semnat contractul privind dezvoltarea sistemului informatic SAF-T, iar finalizarea acestuia este planificată pentru luna iulie 2021. În următoarea perioadă vor avea loc consultări între specialişti, menţionează Ziarul Financiar.

 

Nevroza anului. Dacă mi-ar fi spus cineva în ianuarie că voi trăi un simulacru de apocalipsă a cărui regie a fost atent clocită cu mult timp înainte, l-aş fi privit sec, cu dispreţ aprioric. (…) Sufleteşte vorbind, ne-am cufundat cu toţii în nevroză. Ne-am pierdut tabieturile, ne-am înăsprit viciile, ne-am dezobişnuit de arta de a ne bucura împreună. Am început să ne duşmănim de moarte, nu mai ştim să respirăm laolaltă, comuniunea a devenit un delict, conversaţia s-a preschimbat în infracţiune. Distanţa a devenit literă de evanghelie. Zâmbetele s-au şters în spatele măştii, iar ochii şi-au stins licărul, informează Qmagazine.ro

 

Nicolae Badea anunţă o răsturnare de situaţie la Dinamo: „Vă spun eu ce se va întâmpla”. Fostul preşedinte al lui Dinamo, Nicolae Badea, e convins că nu va avea loc un exod al „câinilor” în ianuarie, în ciuda problemelor de la club. El mai deţine 7 la sută din acţiuni la gruparea din conducerea căreia s-a retras în 2013, iar în ceea ce priveşte o nouă implicare majoră spune că „nu se pune problema atâta vreme cât Dinamo are un acţionar majoritar. Dar conducătorii vin şi pleacă. Suporterii sunt cei mai importanţi”, arată Gsp.ro.

 

Anul pandemic al Simonei Halep! Fostul lider mondial şi-a îndeplinit un vis în 2020. 3 titluri din 6 şi 17 victorii consecutive.În balanţă cu 3 înfrângeri şi o mare dezamăgire. Echilibrul matematic nu este, însă, valabil în amintiri. 2020 a fost un an ciudat pentru Simona Halep. Un sezon serios afectat de pandemia de coronavirus a avut borne excelente, potrivit Fanatik.ro.

 

 

AGERPRES / (editor online: Alexandru Cojocaru)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.