Dacă vă plac supele-cremă, nu trebuie să ratați această rețetă.
Nu vă lăsați păcăliți de impresia că va fi foarte iute și dificil de consumat.
Imagine sugestivă supă-cremă de usturoi: Timolina
Contrar așteptărilor, usturoiul nu se simte la fel de puternic când este fiert.
În plus, în combinație cu celelate ingrediente, dă o supă fină și savuroasă.
Are o culoare albicioasă și o textură de catifea.
Nr. de porții: 4 Durată totală de preparare: 30 de minute
Ingrediente
Mod de preparare
Puține mâncăruri se fac în 30 de minute, ca această supă-cremă de usturoi.
Trebuie doar să curățați legumele, să le tăiați și să le puneți la fiert, mai puțin usturoiul.
Turnați 1 litru de apă peste ele și puțină sare.
Când cartofii s-au pătruns bine, adăugați cățeii de usturoi curățați.
Lăsați-i să fiarbă 10 minute, apoi stingeți focul. Scurgeți zeama din cratiță, cât mai mult. Nu o aruncați.
Introduceți blenderul manual în vas și pasați legumele.
Trebuie să obțineți un piure fin. Turnați câte puțin din zeama în care au fiert legumele, pentru a da supei consistența care vă place.
Asezonați supa cu piper și alte condimente, după gust.
Supele-cremă se servesc în boluri adânci. Turnați câteva picături de ulei de măsline deasupra înainte de a vă așeza la masă.
Puteți presăra de asemenea deasupra puțin cimbru uscat.
Supa-cremă de usturoi poate fi mâncată cu pâine proaspătă sau lipii. Dar merge mai bine cu crutoane aromate sau pâine prăjită.
O altă idee ar fi să presărați legume coapte pe grătar pe deasupra.
În afara posturilor poate fi servită cu brânză rasă.
În compoziția acestei supei se pot adăuga și ciuperci sau broccoli. Vor face o pereche delicioasă cu aroma de usturoi.
O porție de supă-cremă de usturoi preparată după această rețetă conține:
Ne putem imagina cât de sănătoasă este această supă.
Desfundă sinusurile dacă o mâncăm fierbinte. Întărește sistemul imunitar. Combate răceala și infecțiile. Ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului.
Supă-cremă de broccoli și spanac
Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat dr. Laura Ene
Supă-cremă de rădăcinoase și ghimbir
Supă-cremă din conopidă
Surse articol:
1. Iuliana Sbîrnea, Supă cremă de usturoi, rețetă delicioasă de post, Bucate Aromate: https://bucate-aromate.ro/2016/04/supa-crema-de-usturoi-de-post/ 2. Miri Rotkovitz, Garlic tonic soup, The Spruce Eats: https://www.thespruceeats.com/garlic-tonic-soup-1763183
sursa: lataifas.ro