S-A LANSAT PROGRAMUL CERTIFICATUL DALCROZE ÎN ROMÂNIA 2022 – 2023

S-A LANSAT PROGRAMUL CERTIFICATUL DALCROZE ÎN ROMÂNIA 2022 – 2023

Anul trecut se lansa în premieră în România un program de certificare internaţională, pentru obţinerea Certificatului Dalcroze. După succesul proiectului pilot, Institutul Jaques-Dalcroze Geneva şi Asociaţia Cultura prin Muzică anunţă continuarea Programului Certificatul Dalcroze în România cu o nouă sesiune de seminarii şi cursuri în perioada 2022 – 2023.

Cursurile încep în vara acestui an, cu prilejul Cursului Intensiv de vară ce va avea loc la Braşov în perioada 25 – 29 iulie 2022. Ulterior, programul intensiv va continua în Bucureşti, însumând un număr de 215 ore împărţite în cursuri de weekend, un stagiu de observare şi cursuri de vară.

Numărul de participanţi este limitat la 25, care pot obţine, la finalul programului Certificatul Dalcroze în România – diploma recunoscută de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva.

CE ESTE DALCROZE?

Dalcroze este cea mai veche dintre pedagogiile muzicale de tip activ din lume. Într-un curs Dalcroze exerciţiile de mişcare corporală sunt folosite ca să introducă noţiunile muzicale, ca de exemplu melodia, frazarea, ritmul, dinamica, textura, înălţimea. Învăţarea are loc prin ascultare, experimentare, analiză şi apoi redare şi creare.

Punând accentul pe legătura dintre muzică, mişcare, minte şi corp, metoda Dalcroze se află în centrul multor abordări artistice (muzică, dans, teatru etc.), dar şi terapeutice (psihomotricitate, dizabilităţi, adjuvant în terapia post-traumă).

CUI SE ADRESEAZĂ?

La această formare pot participa maxim 25 de profesionişti din domeniul muzical, profesionişti din domeniul dansului, al actoriei, al ştiinţelor educaţiei şi din domeniul terapeutic.

Pentru a fi admis la Certificatul Dalcroze în România, candidatul trebuie să deţină o diplomă de licenţă (titlu de licenţă sau echivalent) în următoarele unităţi: şcoli superioare de muzică, dans, teatru, asistenţă socială, psihologie, ştiinţele educaţiei. Cei care nu activează în domeniul muzical, trebuie să aibă noţiuni muzicale de bază şi să cânte just pentru a fi acceptaţi la această formare. Certificatul Dalcroze România este deschis atât profesioniştilor din România, cât şi celor din străinătate.

PROGRAM CERTIFICATUL DALCROZE 2022 – 2023

25 – 29 Iulie 2022: Curs Intensiv, Braşov

24 – 25 Septembrie 2022: Seminar Dalcroze, Bucureşti

15 – 16 Octombrie 2022: Seminar Dalcroze, Bucureşti

12 – 13 Noiembrie 2022: Seminar Dalcroze, Bucureşti

10 – 11 Decembrie 2022: Seminar Dalcroze, Bucureşti

14 – 15 Ianuarie 2023: Seminar Dalcroze, Bucureşti

4 – 5 Februarie 2023: Seminar Dalcroze, Bucureşti

4 – 5 Martie 2023: Seminar Dalcroze, Bucureşti

1 – 2 Aprilie: Seminar Dalcroze, Bucureşti

6 – 7 Mai: Seminar Dalcroze, Bucureşti

Iulie 2023 – Curs de vară

Septembrie 2023 : Examen, Bucureşti

MODALITATEA DE ÎNSCRIERE / SELECŢIE

Având în vedere că numărul de locuri este limitat la 25 de participanţi, selecţia va fi făcută după analiza dosarelor. Aceasta va fi făcută de o comisie condusă de Profesor Jean-Marc Aeschimann, Directorul programului. Detalii despre modalitatea de înscriere şi costul programului găsiţi pe www.dalcroze.ro.

CARE SUNT BENEFICIILE?

* Diplomă recunoscută de Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, instituţie de educaţie renumită la nivel mondial;

* Posibilitatea realizării Stagiului de observare în cadrul Institutului Jaques-Dalcroze Geneva;

* Perfecţionare şi dezvoltare profesională prin accesarea unei pedagogii speciale de tip activ, cu acţiune recunoscută în mai multe domenii : muzică, educaţie, terapie, în domeniul social şi medical;

* Schimb de experienţă ca parte din comunitatea internaţională a profesorilor şi a profesioniştilor care aplică principiile pedagogiei Dalcroze în practica lor profesională;

* Dezvoltare personală, stare de bine, dezvoltarea propriei muzicalităţi şi a capacităţii de improvizaţie;

* Întâlnirea cu profesionişti pasionaţi de muzică, posibilitatea de a deveni parte activă dintr-o comunitate vie, implicată, care produce o schimbare pozitivă în locul în care acţionează.

NU EŞTI SIGUR CĂ METODA DALCROZE ESTE PENTRU TINE?

Te invităm să o descoperi în cadrul Seminariilor Dalcroze 2021-2022, care sunt în plină desfăşurare.

Pentru că în acest moment este încă în derulare Programul Certificatul Dalcroze 2021-2022, îi invităm pe cei interesaţi să se convingă de utilitatea Metodei Dalcroze, participând la seminariile deja programate (19-20 februarie, 19-20 martie, 9-10 aprilie, 7-8 mai) sau la cursul de vară (25 – 29 iulie). Participând, puteţi afla detalii din experienţa personală a cursanţilor CDR, discutând chiar cu participanţii înscrişi la CDR 2021-2022. Pentru a participa se achită o taxă de 400 de lei.

Detalii despre Seminariile şi programul de lucru găsiţi pe site-ul www.culturaprinmuzica.ro.

Seminarul Dalcroze este organizat de Asociaţia Cultură prin Muzică şi Institutul Jaques-Dalcroze Geneva în cadrul programului de formare continuă Certificatul Dalcroze în România (CDR) – www.dalcroze.ro.

Cu sprijinul: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

Parteneri: RRM – Radio România Muzical şi UNMB – Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti

Susţinători: Slavia Pharm, Cosmovici Intellectual Property


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.