COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, personalul structurilor operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a intervenit la 4.329 de evenimente, dintre care 2.772 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.557 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

De asemenea, în cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 156 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 159 de fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 55 de persoane şi au fost depistate 11 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În acelaşi interval, la nivelul structurilor de poliţie din România, au fost sesizate 793 de posibile infracţiuni, aproximativ 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 9.277 de abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 3,1 milioane lei. Totodată, poliţiştii şi poliţiştii de frontieră au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 1,6 milioane lei.

În ceea ce priveşte siguranţa rutieră, în urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti, au fost reţinute 626 permise de conducere şi 336 de certificate de înmatriculare.

În ultimele 24 de ore, reprezentanţii IGSU au efectuat 162 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 18 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. În urma controalelor desfăşurate, au fost aplicate 539 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 316.501 lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în cursul zilei de ieri, pentru acordarea primului ajutor medical pentru 1.248 de persoane. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 3 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat, vineri, 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, 4 cetăţeni ucraineni au depus cerere de azil în România.

De la începerea conflictului din Ucraina, 4.342 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în ţara noastră. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 76,2%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 20.558 de mijloace de transport şi 76.233 de persoane, dintre care 8.623 de cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.