Dezbatere pe „cazul Emilia Şercan” şi intimidarea jurnaliştilor de investigaţie, organizată de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

Dezbatere pe „cazul Emilia Şercan” şi intimidarea jurnaliştilor de investigaţie, organizată de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

Dezbatere pe „cazul Emilia Şercan” şi intimidarea jurnaliştilor de investigaţie, organizată de Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, deputatul USR Iulian Bulai, a invitat jurnalişti de investigaţie şi reprezentanţi ai organizaţiilor de profil la o discuţie pe tema intimidărilor la care sunt supuşi, a încercărilor de muşamalizare a anchetelor jurnalistice în curs şi a protecţiei de care trebuie să beneficieze.

Dezbaterea organizată miercuri, 6 aprilie, de la ora 15.00, în Sala „Hortensia Papadat-Bengescu” a Comisiei pentru cultură şi cu participarea membrilor acestei comisii, are drept punct de plecare cazul recent al jurnalistei Emilia Şercan, dar vor fi abordate toate cazurile similare, fiind vorba de un fenomen care ia amploare.

„Libertatea presei începe cu protecţia jurnaliştilor. Scurgerea de informaţii din dosare şi riscul la care a fost expusă Emilia Şercan sunt lovituri grave date democraţiei. Voi folosi mecanismele parlamentare pe care le am la dispoziţie pentru ca această situaţie inadmisibilă să înceteze şi să aibă urmările legale necesare. Am invitat-o pe doamna Emilia Şercan la o întâlnire a Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor ca să avem o perspectivă directă asupra modului în care o putem sprijini şi a mecanismelor prin care putem proteja jurnaliştii chiar şi în faţa abuzurilor statului”, declară preşedintele Comisiei pentru cultură, Iulian Bulai (USR).

Operaţiunea de compromitere a Emiliei Şercan este ultimul exemplu dintr-un şir mai lung al cazurilor în care jurnaliştii au devenit ţinta unui sistem mafiot, pe motiv că au îndrăznit să supere interesele unor politicieni sau afacerişti sus-puşi.

Doar în ultimele luni, au fost numeroase cazuri care au ridicat serioase semne de întrebare: audierile la DIICOT ale jurnaliştilor Cătălin Tolontan şi Mihai Toma ca urmare a plângerii făcute de primarul PSD Daniel Băluţă, tentativa de intimidare a jurnaliştilor de la G4Media de către un angajat al Colegiului Naţional de Apărare, închiderea unui site cunoscut pentru poziţia sa anti-PSD, sub pretextul difuzării de mesaje ale propagandei ruse.

USR respinge ferm orice încercare de intimidare a jurnaliştilor sau de muşamalizare a anchetelor de presă şi se va opune oricărei tentative de a închide gura celor care se opun sistemului. Comisia pentru cultură a Camerei Deputaţilor este unul dintre cadrele democratice pe care un stat de drept le are la dispoziţie în sprijinul libertăţii mass-media.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.