Lovitură inertă de aruncător de grenade, neutralizată la Sfântu Gheorghe

Lovitură inertă de aruncător de grenade, neutralizată la Sfântu Gheorghe

Lovitură inertă de aruncător de grenade, neutralizată la Sfântu Gheorghe

O echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” din Babadag a executat marţi, 5 aprilie, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe, din judeţul Tulcea, pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade.

Prezenţa obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgenţe 112.

Infanteriştii marini EOD s-au deplasat de urgenţă la faţa locului cu două ambarcaţiuni rapide. După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucţie cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă şi fără focos activ.

Infanteriştii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la faţa locului, prin detonare, conform procedurilor standard.

Biroul de Presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.