„Caravana Prevenirii” a ajuns la Găiceana
Poliţiştii continuă activităţile cu elevii, în cadrul campaniei „Caravana Prevenirii”, cu scopul de a minimiza riscurile la care aceştia sunt expuşi, prin transmiterea unui set de informaţii şi măsuri de siguranţă care să le fie utile în orice situaţie s-ar afla.
La data de 13 mai a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Biroului Siguranţă Şcolară au fost prezenţi la Căminul Cultural din Găiceana, unde au propus copiilor din comună diferite teme de discuţie, din care aceştia să înveţe să se ferească de pericole.
Preşcolarii şi elevii claselor primare au avut parte de o lecţie demonstrativă despre cum să circule corect pe stradă, prin utilizarea unui covor ce simulează o intersecţie cu marcaje şi semne de circulaţie. S-a subliniat importanţa asigurării înainte de angajarea în traversare şi modul optim privind viteza şi direcţia paşilor. Copiii au înţeles că nu este sigur să alerge pe trecerea de pietoni sau să traverseze în direcţie oblică sau şerpuit, că nu trebuie să se joace pe trecerea de pietoni, precum în nicio altă zonă de pe şosea sau în apropierea acesteia, să se dea jos de pe bicicletă atunci când traversează şi să circule pe partea corectă a drumului. S-a discutat, de asemenea, cu cei mici despre semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a semaforului, precum şi despre indicaţiile agentului de circulaţie care dirijează traficul.
Împreună cu elevii de gimnaziu s-a dezbătut subiectul violenţei, o tematică întâlnită adesea în şcoli. Pe lângă informaţiile prezentate de poliţişti, elevii au urmărit o serie de videoclipuri pentru a înţelege consecinţele comportamentului agresiv şi a bullyingului, atât pentru victimă şi agresor, cât şi pentru ceilalţi membri ai şcolii. Sfatul cel mai de preţ în astfel de situaţii este acela de a sesiza o astfel de faptă unui adult de încredere, fie el părinte, profesor sau altă persoană. Chiar şi în situaţiile în care un elev nu este în rolul victimei, este important să se implice şi să solicite ajutor, în caz contrar dând de înţeles că este de acord cu ceea ce se întâmplă, că este de acord cu violenţa din jurul său şi putând chiar să devină şi el o victimă mai târziu.
Întâlnirile poliţiştilor cu copiii din Găiceana au avut caracter interactiv, aceştia având ocazia să adreseze întrebări şi să povestească exemple personale sau despre care au auzit în comunitate, ori mass-media. Elevii au fost sfătuiţi să adoptate un comportament civilizat şi corect, astfel încât să evite cazurile de victimizare.
Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM
Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]