Comunicat de presă – Oraviţa. Wolf’s Run: alergare şi ciclism prin pădure, în 1 iunie

Comunicat de presă – Oraviţa. Wolf’s Run: alergare şi ciclism prin pădure, în 1 iunie

23.05.2022

1 iunie vine cu aventuri pentru copii! în pădurea de lângă oraşul Oraviţa (Caraş-Severin) se pregăteşte o cursă cu obstacole, dedicată exclusiv copiilor sub 14 ani. Wolf’s Run, Cursa Lupului, va aduce la start aproximativ 600 de mici alergători şi ciclişti din tot Banatul, care se vor întrece pe trasee cu obstacole, amenajate în pădure.

Cursa este organizată de Liceul Teoretic ‘General Dragalina’ Oraviţa, însă este deschisă pentru toţi copiii şi mai multe şcoli din Timiş şi Caraş-Severin s-au organizat şi şi-au format deja echipele. Concursul se adresează copiilor între 5 şi 14 ani şi concurenţii vor porni la start pe mai multe categorii:

ˇCategoria Alergare: 5-9 ani – fete/băieţi, 1,2 km

ˇCategoria Alergare: 10-14 ani: fete/băieţi, 2 km

ˇCategoria Ciclism: 5-9 ani – fete şi băieţi, 1,2 km

ˇCategoria Ciclism: 10-14 ani: fete/băieţi, 4 km

‘Cursa Wolf’s Run se află la a doua ediţie, prima a avut loc în 2018, şi a fost întreruptă în anii următori de pandemia de Covid, dar iată că am reuşit să revenim şi să organizăm o nouă ediţie. Noi, la Liceul Teoretic General Dragalina din Oraviţa încurajăm mişcarea şi suntem mândri că putem gestiona un eveniment de o asemenea anvergură, atât cu sprijinul profesorilor, dar mai ales cu sprijinul elevilor de liceu care s-au implicat în organizare’, a spus Alideea Ţepeneu, directorul Liceului Teoretic ‘General Dragalina’ Oraviţa.

‘Wolf’s Run este o cursă de tip spartan race, cu tot felul de obstacole pe care concurenţii trebuie să le depăşească în alergare sau cu bicicleta. Este singura cursă de acest gen din ţară, dedicată exclusiv copiilor sub 14 ani, organizată pe mai multe categorii. Anul acesta am introdus şi componenta de ciclism pentru că vrem să încurajăm mersul pe bicicletă. Am ales să desfăşurăm evenimentul chiar de 1 iunie pentru că vrem să arătăm tuturor că Ziua Copilului poate fi asociată cu activităţi fizice şi sportive.’, a spus Cosmin Ciorman, profesor de sport Liceului Teoretic ‘General Dragalina’ Oraviţa.

Proiectul Wolf’s Run este organizat de Liceul Teoretic ‘General Dragalina’ Oraviţa şi este finanţat prin ‘Fondul Ro Bike Valley’ cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Timişoara şi susţinută de Decathlon România.

Cursa este susţinută şi de :
ˇ Primăria Oraşului Oraviţa
ˇ AGIL
ˇ Fundaţia Bio Nera
ˇGO4FUN Romania
ˇRadio România Reşiţa
ˇAcasă în Banat
ˇS.C. Steaua de Vest

Ciorman Cosmin
[email protected]


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.