Conferinţa de presă Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Conferinţa de presă Târgul de Carte Gaudeamus Radio România

Conferinţa de presă Târgul de Carte Gaudeamus Radio România
Oradea, 11 – 15 mai 2022

Cel mai iubit şi mai citit târg de carte din România revine, începând de miercuri, 11 mai, într-unul dintre cele mai primitoare oraşe din ţară, Oradea. Târgul de Carte Gaudeamus Radio România îşi deschide porţile în Piaţa Unirii pentru cea de a opta ediţie.

Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus şi Radio România Cluj, şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, partener tradiţional al acestei etape a Caravanei Gaudeamus, cu sprijinul Primăriei Oradea.

Târgul este deschis zilnic, în perioada 11 – 15 mai, între orele 10.00 şi 21.00, iar accesul publicului este gratuit. Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 11 mai, la ora 12.00.

Iată câteva dintre reperele ediţiei:

– 47 de expozanţi, marea majoritate edituri prestigioase şi agenţii de difuzare de carte românească şi străină; oferta editorială va fi completată cu o generoasă selecţie de jocuri educative şi muzică de calitate;

– circa 20.000 de titluri, din diverse domenii de editare, pentru toate vârstele şi gusturile, o mare parte dintre acestea fiind apariţii recente;

– peste 30 de evenimente editoriale – lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii;

– două ateliere de pictură organizate în colaborare cu Asociaţia Pro Bambini din Oradea, dedicate exclusiv celor mai tineri vizitatori; atelierele vor fi susţinute de profesori de la Liceul de Arte din Oradea;

– expoziţia de pictură a tânărului artist plastic Dragoş Dobocan (9 ani, elev la Şcoala Gimnazială „Dacia” din Oradea, laureat al unor concursuri internaţionale cu acest profil); expoziţia, intitulată „Tablouri printre cărţi”, a cuprinde cele mai recente lucrări ale artistului care vor fi expuse în spaţiul de evenimente din cadrul târgului vineri, 12 mai 2022, începând cu ora 15:00.

– Ca şi la celealte evenimente ale Caravanei Gaudeamus Radio România 2022, toate standurile găzduite în Piaţa Unirii se vor regăsi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro, alături de standurile participanţilor care au optat exclusiv pentru varianta online.

Conferinţa de presă care precede deschiderea oficială a ediţiei, a avut loc marţi, 10 mai, la Primăria Oradea şi a fost susţinută de Alina Toie, director general al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) şi Connie Chifor, coordonatorul Târgurilor de Carte Gaudeamus Radio România.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.