Meşteşugul stării de bine se deprinde în „Atelier de sănătate”, la TVR 1

Meşteşugul stării de bine se deprinde în „Atelier de sănătate”, la TVR 1

Meşteşugul stării de bine se deprinde în „Atelier de sănătate”, la TVR 1

Smaranda Vornicu-Shalit ne propune o nouă emisiune pe teme de sănătate şi actualitate medicală. În fiecare zi, de luni până vineri, în direct la TVR 1, profesionişti din domeniul sănătăţii, dar nu numai, ne aduc informaţii, recomandări şi soluţii pentru sănătatea noastră. Deschidem „Atelierul de sănătate” pe 9 mai, ora 13.00.

În „Atelier de sănătate”, Smaranda Vornicu-Shalit, realizator şi moderator al emisiunii-magazin, invită, de luni până vineri, de la ora 13.00, specialişti cu notorietate, care să explice pe înţelesul tuturor subiecte din acest domeniu de maxim interes pentru fiecare dintre noi. Sfaturi şi recomandări practice, demonstraţii live, răspunsuri la întrebările adresate de telespectatori completează formatul dinamic al „Atelierului de sănătate”.

„Sănătatea este o preocupare de interes maxim pentru majoritatea românilor. Este şi firesc să fie aşa, iar corpul nostru are grijă să ne amintească acest lucru ori de câte ori facem excese, ne expunem stresului sau uităm de echilibrul care poate preveni afecţiuni sau situaţii de risc. Ne dorim să vorbim despre sănătate în termeni limpezi, să aducem informaţie utilă cu privire la prevenţie, diagnostic şi tratament, să fim în permanent dialog cu telespectatorii”, declară Smaranda Vornicu-Shalit, realizator şi moderator al emisiunii-magazin „Atelier de sănătate”.

Mai mult, „echipa emisiunii, alcătuită din jurnalişti cu experienţă îndelungată în domeniu, va ghida publicul prin multitudinea de date complexe şi noutăţi din acest domeniu atât de important. Nu o putem spune niciodată îndeajuns: sănătatea este nepreţuită! În atelierul nostru, vom învăţa împreună cum să o păstrăm şi cum să îi dăm strălucire, în deplin acord cu noi înşine şi cu tot ceea ce ne înconjoară”, adaugă realizatoarea.

Rubrica „Mic dicţionar de termeni medicali” oferă elemente de bază legate de anatomia şi fiziologia corpului uman şi de afecţiuni, semne clinice sau simptome frecvent întâlnite. Informaţiile de ultimă oră cu privire la tehnologii, investigaţii, metode de tratament apărute în România şi în lume le vom afla în rubrica „Frontierele medicinei”. Temele de psihologie, bunăstare, relaxare, medicină holistică îşi găsesc locul în rubrica „Eu pot”.

Dacă vrem să ştim cum să reacţionăm corect în diverse situaţii cu care ne întâlnim în viaţa de zi cu zi (răni uşoare, mici arsuri, infestarea cu diferiţi paraziţi etc.) până să ajungem la medic, primim informaţiile necesare de la specialişti în rubrica „De ştiut”, iar despre terapiile alternative aflăm din reportajele dedicate acestora. „Secretele plantelor” ne ajută să ne reconectăm la natură şi să ne bucurăm de nenumăratele beneficii pe care ni le oferă lumea vegetală. Pentru recomandări şi demonstraţii legate de domeniul medical şi cele conexe (prim ajutor, nutriţie, fitness), urmărim zilnic „Un măr pe zi”.

Smaranda Vornicu-Shalit este jurnalist, producător TV şi absolvent al Universităţii de Medicină şi Farmacie Bucureşti. A coordonat, realizat şi moderat mai multe producţii de televiziune: „De la A la… infinit”, „Deschideţi poarta soarelui”, „Cerbul de Aur – Generaţii”, „New European Songbook 2021”.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...
Author: criticnational

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.