Ministrul apărării naţionale, în vizită de informare la Timişoara

Ministrul apărării naţionale, în vizită de informare la Timişoara

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a efectuat vineri, 6 mai, o vizită de informare în garnizoana Timişoara.

La sediul Cercului Militar Timişoara, echipa de conducere a Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal” a prezentat ministrului Vasile Dîncu un briefing de informare în legătură cu stadiul îndeplinirii obiectivelor fixate pentru anul în curs, precum şi priorităţile brigăzii în domeniul pregătirii de specialitate şi instruirii personalului şi în cel al înzestrării cu tehnică şi echipamente militare.

Ministrul Vasile Dîncu a subliniat importanţa misiunilor personalului brigăzii timişorene, a apreciat eforturile depuse pentru îndeplinirea obiectivelor de performanţă şi a dat asigurări cu privire la întregul sprijin din partea conducerii ministerului apărării naţionale în găsirea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor ridicate.

„Prin alocarea, începând cu anul viitor, a două procente şi jumătate din PIB pentru apărare, vom avea posibilitatea să accelerăm importantele programe de modernizare şi înzestrare esenţiale pentru Armata României, ceea ce înseamnă că şi Brigada 18 va beneficia de echipamentele de care are nevoie pentru îndeplinirea misiunilor importante pe care le are.

În acelaşi timp, pentru atingerea obiectivului strategic de a oferi României armata performantă de care are atâta nevoie în aceste momente, pe lângă asigurarea echipamentelor de ultimă generaţie, care au început deja să intre în dotarea structurilor militare române, este esenţial să ne concentrăm şi pe îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale militarilor noştri – activi, în rezervă sau în retragere, ale salariaţilor civili ai ministerului nostru, precum şi ale familiilor lor. Performanţa profesională de înalt nivel trebuie motivată prin condiţii de muncă la nivelul celorlalte armate NATO, printr-un sistem de salarizare decent. Am făcut din aceasta, alături de asigurarea de pensii echitabile pentru toţi rezerviştii, indiferent de data trecerii în rezervă, priorităţi majore ale mandatului meu de ministru. Suntem mai aproape cu fiecare zi de atingerea acestui deziderat şi sper să avem veşti bune cât de curând,” a declarat ministrul Vasile Dîncu.

Biroul presă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.