Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

EXCLUSIV. Bucătăria tradițională, tot mai căutată de turiștii care merg în Rusia

Publicat: 12 septembrie 2020

În Rusia au mai rămas puține locuri unde, când mergi să mănânci, ești tratat nu ca un simplu client, ci ca un musafir de-al casei. Ceaiul băut din samovar a devenit o raritate, iar turiștii bat cale lungă pentru a ajunge la pensiuni în care să fie răsfățați cu mâncăruri alese. Corespondentul nostru Liviu Iurea a găsit o gazdă extrem de ospitaliera în provincie, la 400 de km de Moscova.

 

Un adevărat festin culinar, format din deserturi delicioase, toate pregătite în casă, numai din produse bio. Sunt rețetele Elenei Manienan, transmise din generație în generație. Desigur nu lipsește nici samovarul, fără de care mesele tradiționale rusești erau de neconceput.

Elena a locuit o perioadă în Europa. A revenit în Rusia dar a preferat să rămână în provincie, departe de aglomerație, stres și gălagie. A pornit o mică afacere cu un restaurant inedit axat pe bucătarie tradițională rusească și atmosferă specifică sfârșitului de secol XIX.

Turiștii care vizitează Plios, pe malul Volgăi, obligatoriu poposesc la Elena pentru a fi răsfățați cu bucate alese.

 

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.